Douwe Egberts Puntenactie

De DE-waardepunten-actie is een landelijke actie die wordt uitgevoerd door de lokale Lions clubs en heeft als doel om zoveel mogelijk DE-punten te verzamelen via de lokale middenstand en supermarkten ten gunste van de lokale voedselbanken. In onze gemeente De Ronde Venen wordt deze actie gezamenlijk uitgevoerd door de lionsclubs in De Ronde Venen  (Lionsclub Mijdrecht-Wilnis met Lionsclub Vinkeveen-Waverveen en Lionsclub Abcoude-Baambrugge) voor de voedselbank in De Ronde Venen.
In de loop der tijd hebben in Mijdrecht-Wilnis diverse winkeliers meegeholpen met het plaatsen van inzameldozen, zoals ALBERT HEIJN, BONI, HEMA, HOOGVLIET, DRESS for LESS, JUMBO en VAN SOEST STOFFEN. Helaas moesten er in het seizoen december  2020 – februari 2021 al snel 3 dozen opgehaald worden, omdat de winkels moesten sluiten vanwege de Corona maatregelen.
Tot slot worden de punten geteld en ingeleverd bij Douwe Egberts. Douwe Egberts geeft daarbij ook nog een extra bijdrage. Op deze manier gaan er soms wel 2 volle pallets koffie naar de lokale voedselbank DRV. Vaak is dat voldoende om de gezinnen die van de voedselbank afhankelijk zijn wel 6 maanden lang van koffie te voorzien!
Deze gezamenlijke actie heeft in de loop der jaren een prima opbrengst gehad voor de voedselbank De Ronde Venen .
In januari  2015 bijna 1200 pakken koffie,
In februari 2016 bijna 2000 pakken koffie,
In februari 2017  ruim 1400 pakken koffie,
In februari 2018  bijna 1000 pakken koffie,
In februari 2019  ruim 1350  pakken koffie,
In januari  2020  ruim 1800 pakken koffie,
In Maart  2021  bijna 1600  pakken koffie en
In februari 2022 ruim 2600 pakken koffie en dat is een nieuw record!!.

Afgelopen jaar zijn er door alle Lionsclubs in Nederland 92 miljoen waardepunten opgehaald en daardoor ontvingen de 158 Nederlandse Voedselbanken in totaal 188 duizend pakken koffie met een winkelwaarde van 564 duizend euro!

Douwe Egberts punten tellen