Douwe Egberts Puntenactie

2023-2024

  

Overdracht opbrengst Douwe Egberts koffie actie Lionsclubs voor de Voedselbank 

Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten van Douwe Egberts, om deze te kunnen verzilveren tegen DE pakken koffie.
 
Bij deze actie in december 2023 – januari 2024 in onze gemeente De Ronde Venen zijn er weer veel DE-punten verzameld door de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge.  

Er zijn 494.792 punten verzameld en dat is tezamen met een bijdrage van Douwe Egberts goed voor 827 pakken koffie. De Lionsclubs willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!  

Recentelijk werd de koffie overgedragen aan de Voedselbank De Ronde Venen. De voorzitter van de Voedselbank De Ronde Venen Willem van den Bruinhorst verklaarde: “Door dit fantastische initiatief kunnen al onze gezinnen bij onze Voedselbank gedurende een jaar van koffie worden voorzien. We danken opnieuw de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!” 

Deze DE-actie is zeker weer voor herhaling vatbaar, dus bewaar uw D-E punten voor de volgende inzameling in december 2024! 

 

Bijna 500.000 DE koffie waardepunten voor onze Voedselbank! 

De actie van de 3 Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge om DE waardepunten in te zamelen voor pakken koffie voor de Voedselbank De Ronde Venen heeft 494.792 punten opgeleverd. Dat is minder dan vorige jaren, misschien zijn alle keukenlaadjes en verzamel potten nu opgeruimd. Vorig jaar (december 2023) hadden we een opbrengst van 906.267 punten (1517 pakken koffie). 

De Lionsclubs doen deze jaarlijkse landelijk actie ‘Koffie voor de Voedselbanken” in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander geeft een extra bijdrage door het aantal te verhogen.  

Koffie is een product met een lange houdbaarheidsdatum en wordt daarom zelden gedoneerd aan de Voedselbank. Daarom wordt deze ondersteuning van de lokale  Lionsclubs erg op prijs  gesteld bij onze voedselbank De Ronde Venen.  
 
De actie is ook dit jaar gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld door de Lionsclub in euro’s. Voor elke ingezamelde 15 euro kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd. Ook aan dit goede doel is in onze gemeente gedoneerd met een opbrengst van 10 kilo aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten. Opmerkelijk was dat er door één donateur kleine pakjes munten uit 28 verschillende landen ingeleverd waren.  

Door deze verzamelde waardepunten zullen er binnenkort enkele honderden pakken koffie afgeleverd worden bij de Voedselbank De Ronde Venen. De Lionsclubs willen al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie ! 

 

Landelijk maar toch lokaal 

 

Dit jaar willen de Lionsclubs van Mijdrecht Wilnis, Vinkeveen Waverveen en Abcoude Baambrugge weer hun steentje bijdragen om onze eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in onze gemeente zien honderden personen zich door de omstandigheden genoodzaakt om ondersteuning te zoeken bij onze voedselbank. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. 

De door u ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen. 

 

Dubbele actie: lever ook uw oud & vreemd geld in! 

Het inzamelen van de DE waardepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere 15 euro kan in de derde wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna zij weer normaal kunnen zien, werken en leven! In de actie van December 2021 werd 19,8 kg aan oud en vreemd geld verzameld. 

 

Inzameling gedurende de hele maand december 

  

Het inzamelen van de DE-waardepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. De Lionsclubs zullen het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere 15 euro kan in de derde wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna zij weer normaal kunnen zien, werken en leven! In de actie van december 2022 werd 17,6 kilo aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten (circa € 850,-) verzameld. 

  

Uw DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, en uw oud & vreemd geld kunt u t/m eind december inleveren op de volgende adressen. In Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal. In Mijdrecht: Boni, Hema, Hoogvliet en De Dierenspecialist op Adelhof. In Wilnis: Jumbo en Van Soest Stoffen. In Abcoude: Plus Koot en Angstelborch in Abcoude en Henks in Baambrugge. Bovendien ook tijdens de jaarlijkse erwtensoepactie van de Lionsclub Abcoude-Baambrugge op zaterdag 20 januari 2024. 

 

 

De DE-waardepunten-actie is een landelijke actie die wordt uitgevoerd door de lokale Lions clubs en heeft als doel om zoveel mogelijk DE-punten te verzamelen via de lokale middenstand en supermarkten ten gunste van de lokale voedselbanken.
Deze gezamenlijke actie heeft in de loop der jaren een prima opbrengst gehad voor de voedselbank De Ronde Venen .
In januari  2015 bijna 1200 pakken koffie,
In februari 2016 bijna 2000 pakken koffie,
In februari 2017  ruim 1400 pakken koffie,
In februari 2018  bijna 1000 pakken koffie,
In februari 2019  ruim 1350  pakken koffie,
In januari  2020  ruim 1800 pakken koffie,
In Maart  2021  bijna 1600  pakken koffie
In februari 2022 ruim 2600 pakken koffie
In januari 2023 zeker 1517 pakken koffie
In februari 2024 zeker 827 pakken koffie

In 2023 zijn er door alle Lionsclubs in Nederland 92 miljoen waardepunten opgehaald en daardoor ontvingen de 158 Nederlandse Voedselbanken in totaal 188 duizend pakken koffie met een winkelwaarde van 564 duizend euro!