Douwe Egberts Puntenactie

  

KERST ACTIE LIONSCLUBS: 

Lever uw Douwe Egberts punten in voor koffie voor onze Voedselbank! 

 

De Lionsclubs zijn na het grote succes van voorgaande jaren landelijk weer de kerstactie ‘Koffie voor de Voedselbanken” gestart in samenwerking met Douwe Egberts. Het aantal mensen dat een beroep doet op de Voedselbank stijgt fors. De behoefte aan ondersteuning wordt om die reden steeds groter. 

De laatste actie van vorig jaar december 2021 bereikte in onze gemeente een nieuwe record opbrengst voor onze lokale Voedselbank De Ronde Venen. In totaal zijn 1.237.029 DE punten ingeleverd, goed voor 2605 pakken koffie! Hiermee kon onze Voedselbank 120 gezinnen een jaar van koffie voorzien. 

 

Landelijk maar toch lokaal 

Dit jaar willen de Lionsclubs van Mijdrecht Wilnis, Vinkeveen Waverveen en Abcoude Baambrugge weer hun steentje bijdragen om onze eigen Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen. Ook in onze gemeente zien honderden personen zich door de omstandigheden genoodzaakt om ondersteuning te zoeken bij onze voedselbank. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. 

De door u ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank De Ronde Venen. 

 

Dubbele actie: lever ook uw oud & vreemd geld in! 

Het inzamelen van de DE waardepunten wordt gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan De Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro’s. Voor iedere 15 euro kan in de derde wereld een arme blinde gratis aan staar worden geopereerd, waarna zij weer normaal kunnen zien, werken en leven! In de actie van December 2021 werd 19,8 kg aan oud en vreemd geld verzameld. 

 

Inzameling gedurende de hele maand december 

Uw DE waardepunten, bij voorkeur geteld, en uw oud & vreemd geld kunt u t/m eind december inleveren op de volgende adressen. In Vinkeveen: Jumbo, Albert Heijn, Maria-Oord (receptie), drogisterij De Bree, SMC De Bron en De Groentehal. In Mijdrecht:: Boni, Hema, Hoogvliet en De Dierenspecialist op Adelhof. In Wilnis: Jumbo en Van Soest Stoffen. In Abcoude bij Plus Koot en ook tijdens de jaarlijkse erwtensoepactie van de Lionsclub Abcoude-Baambrugge (op zaterdag 21 januari 2023). 

 

De DE-waardepunten-actie is een landelijke actie die wordt uitgevoerd door de lokale Lions clubs en heeft als doel om zoveel mogelijk DE-punten te verzamelen via de lokale middenstand en supermarkten ten gunste van de lokale voedselbanken. 
Deze gezamenlijke actie heeft in de loop der jaren een prima opbrengst gehad voor de voedselbank De Ronde Venen .
In januari  2015 bijna 1200 pakken koffie,
In februari 2016 bijna 2000 pakken koffie,
In februari 2017  ruim 1400 pakken koffie,
In februari 2018  bijna 1000 pakken koffie,
In februari 2019  ruim 1350  pakken koffie,
In januari  2020  ruim 1800 pakken koffie,
In Maart  2021  bijna 1600  pakken koffie en
In februari 2022 ruim 2600 pakken koffie en dat is een nieuw record!!.

Afgelopen jaar zijn er door alle Lionsclubs in Nederland 92 miljoen waardepunten opgehaald en daardoor ontvingen de 158 Nederlandse Voedselbanken in totaal 188 duizend pakken koffie met een winkelwaarde van 564 duizend euro!