Het kerstontbijt 2023 kan niet doorgaan wegens het gebrek aan een passende locatie.

Elk jaar op eerste kerstdag nodigen we zoveel mogelijk eenzame en minder bedeelde ouderen uit op ons kerstontbijt. We halen ze tussen 09.30 en 10.00 thuis op en brengen ze na het ontbijt weer keurig naar huis. Het ontbijt begint om 10.00 uur en is geheel gratis. Tijdens het ontbijt zal er gespeecht worden, worden er kerstverhalen voorgelezen en zingt er een koor. Voor veel ouderen in de gemeente is ons kerstontbijt heel belangrijk omdat het soms het enige is wat ze met kerst te doen hebben. Dit jaar hopen we als locatie gebruik mogen maken van de Willestee te Wilnis.. Echt een fantastische locatie die voor deze gelegenheid helemaal in de kerstsfeer omgetoverd wordt. Gezellig en sfeervol zijn hier de sleutelwoorden. Er wordt een meer dan uitgebreid ontbijt geserveerd met heerlijke luxe broodjes en vele soorten luxe beleg. Er is ook heerlijk kerstbrood aanwezig dat gesponsord wordt door Sokkenmarkt.nl.

De deelnemers krijgen na het ontbijt altijd nog een mooi boeket bloemen mee van Aad van der Wilt Gerbera's.  
  

Lions Kerstontbijt 

 

 

Mijdrecht-Wilnis, 28 december 2022 – Na 2 jaar geen doorgang te hebben gehad door Corona, was het dan eindelijk weer zover. Op zaterdag 25 december kon door de Lions Mijdrecht-Wilnis, het traditionele kerstontbijt weer worden georganiseerd. 

 

Al tientallen jaren organiseert de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis op eerste kerstdag een kerstontbijt. Wegens corona was dit de laatste 2 jaar niet mogelijk. Maar na 2 jaar, was het dan eindelijk weer zover. Op zaterdag 25 december kon door de Lions Mijdrecht-Wilnis, het traditionele kerstontbijt voor een zestigtal genodigden uit de dorpen Mijdrecht en Wilnis weer worden georganiseerd. 

Dit keer was de locatie waar dit plaatsvond, het altijd gezellige sport- & zalencentrum de Willestee in Wilnis. De beheerders Arwin en Simone Reijms, hadden extra hun best gedaan om de locatie in kerstsferen te brengen, wat goed was gelukt. 

Vele ouderen reageerden enthousiast toen zij door de Lions (opnieuw) werden uitgenodigd om deel te nemen aan het kerstontbijt op de eerste kerstdag. Ouderen die niet zelf in staat waren naar de Willestee te komen werden door de Lions thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht. Het serveren van de drankjes en eten werden eveneens uitgevoerd door Lions, waarbij tevens tijd was voor een gezellig praatje met onze ouderen. 

Tijdens het eten werd een boodschap van verbinding voorgelezen door de 10 jarige Amalia,  leerlinge van de Eendrachtschool. Dit door haar zo mooi voorgelezen verhaal ontroerde de ouderen zichtbaar. Verder was er gezellige muziek uitgevoerd door accordeonist, Wim Holla van de Stichting Venen Muzikaal. Toen onze ouderen bij het verlaten van de Willistee tenslotte ook nog werden verrast met een mooie bos gerbera’s kon deze ochtend voor hun niet meer stuk, zo bleek wel uit hun reacties en het verzoek om toch vooral volgend jaar weer te worden uitgenodigd. 

De Lions Mijdrecht-Wilnis kijken dan ook met een goed gevoel terug op deze geslaagde ochtend, die mede mogelijk was met de steun de Willestee en hun sponsoren. Deze laatste bestaan uit Stichting Ronde Venen Fonds, Van der Wilt Gerbera’s  en Sokkenmarkt.nl